Goed onderhoud voor meer plezier van uw houten vloer

U zwaait in de deuropening nog even naar de parketteurs die wegrijden en draait zich om. U kijkt en geniet van uw nieuwe, net gelegde vloer. Eindelijk! Het was een hele investering, maar u bent maar wat blij met het resultaat. Uw nieuwe vloer is de (nieuwe) trots van uw woning. Maar ja, hoe zorgt u ervoor dat uw vloer zo mooi en onbeschadigd blijft? In deze blog delen we een aantal praktische en handige tips voor goed onderhoud en bescherming van uw vloer.

Wolviltjes, stoelpootdoppen of viltglijders:  Lifesavers voor je vloer

De meest voorkomende beschadiging zijn krassen op de vloer door stoel- en tafelpoten. Door het schuiven hiervan kunnen lelijke beschadigingen ontstaan. Gelukkig zijn deze eenvoudig te voorkomen door het gebruik van wolviltjes, stoelpootdoppen of viltglijders. Deze bevestigt u onder de tafel en stoelpoten. Voor het oog nauwelijks zichtbaar, maar zij zorgen ervoor dat uw vloer niet beschadigd bij het verschuiven ervan en bij het schuiven minder geluid wordt geproduceerd.

Gebruik altijd een inloopmat bij de voor- en achterdeur

Onder schoenzolen kan het nodige vuil blijven zitten. Modder, kiezels, strooizout of zand kan uw vloer (op lange termijn) beschadigen. Een droogloopmat bij de voor- en achterdeur voorkomen dat deze naar binnen worden gelopen. Hier verkleint u het risico op beschadiging van uw vloer aanzienlijk. Met een goede droogloopmat vergroot u het plezier van uw vloer!

Zet planten op een verhoging en voorkom schade

Planten waarvan de pot op de grond geplaatst worden kunnen zorgen voor schade. Het verschuiven van de pot (bijvoorbeeld tijdens het stofzuigen) en vocht kunnen schade aan uw vloer brengen. Schade die niet altijd één, twee, drie te verhelpen is. Wel kunt u deze voorkomen door potten op een verhoging te plaatsen of te voorzien van wolviltjes (de plakvariant die u gebruikt voor onder stoel en tafelpoten zijn hier ook uitstekend geschikt voor).

Regelmatige pedicure voor je huisdier voorkomt vuil en krassen

Uw huisdier is uw beste vriend. Maar met zijn of haar soms modderige pootjes, harde speeltjes en lange nageltjes kunnen deze ongezien voor schade aan uw vloer zorgen. Probeer de nagels van uw huisdier kort te houden, harde speeltjes te vervangen door een zachtere variant en de pootjes eerst schoon te maken voordat hij/zij uw woning binnenstapt.

Goed onderhoud verlengd de levensduur van uw vloer

Iedere vloer is verschillend en wordt op een andere wijze gebruikt. Daarom is een goed onderhoudsadvies – op maat- van groot belang. HOME Woonconcepten  vindt het belangrijk dat u veel plezier en comfort van uw vloer zult ervaren. Een goed onderhoudsadvies is dan ook standaard in begrepen bij aanschaf van uw vloer.

Kom langs in onze showroom voor een vrijblijvend vloerenadvies of het bekijken van onze uitgebreide collectie[LB1] .  Zien we u snel?

Mail naar  info@homewoonconcepten.nl  of bel naar 079 234 0777

Showroom Zoetermeer
079 – 23 40 777
Van Leeuwenhoeklaan 8A
2713 RB Zoetermeer

Showroom Boskoop
0172 – 25 50 02
Duitslandlaan 16
2391 PA Hazerswoude – Dorp